Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Publicaties » Anita Fleerackers exposeert nieuw werk

Anita Fleerackers exposeert nieuw werk

“Vereerd dat ik mocht exposeren in Venetië”

Anita Fleerackers bij haar werk dat te bewonderen was in Venetië © Anita Fleerackers
Anita Fleerackers bij haar werk dat te bewonderen was in Venetië © Anita Fleerackers

Gierle– Dit en volgend weekend deelt Anita Fleerackers de impressies van haar deelname aan een internationale kunstbeurs in Venetië met de bezoekers van haar tentoonstelling in Gierle. Je kunt er wegdromen naar de betoverende stad aan de bruggen en het werk bewonderen dat Anita er exposeerde.

“De uitnodiging voor de beurs in het Goethe Instituut in Venetië, in het kader van de Architectuur Biënnale, was een grote eer voor mij”; zegt Anita Fleerackers, beeldhouwer en schilder, geïnspireerd door dieren en de natuur. “Er waren kunstenaars uit de hele wereld en ik heb veel contacten kunnen leggen. Zo heb ik al kunstenaars warm kunnen maken om deel te nemen aan tentoonstellingen in de galerij die ik eind dit jaar open hier in Gierle. Ik heb veel gereisd met mijn werk.

Begin volgend jaar is er nog een tour door de VS. Maar ik word 64 en dan is het tijd om het wat rustiger aan te doen. vandaar het idee om thuis iets uit te werken, een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers.”

Maar eerst blikt Anita dus nog terug op Venetië. “Ik was uitgenodigd om mijn werken ‘Crazy Bull Red Blue’ en ‘Indian Summer Bull’ tentoon te stellen. Mijn deelname werd afgesloten met een internationale Art Fair waar ik zelf aanwezig was tijdens de zeventien dagen durende tentoonstelling. Het was een indrukwekkende ervaring, een echte uitwisseling van gedachten en ervaringen met kunstenaars van over de hele wereld. Op de terugweg naar huis besloot ik hiermee iets te doen, mijn ervaringen te delen.”

VEEL KANSEN IN EIGEN GEMEENTE

En zo krijgen de Kempense liefhebbers de kans om Anita’s werken die ze presenteerde in Venetië te bewonderen. “Ik maakte ter plekke ook enkele aquarellen, die ik nu ook exposeer. De mensen die mijn werk vorig jaar op de Zomer van Wechel kwamen bezichtigen, ontdekken nu dus nieuwe dingen. Ik werk eigenlijk continu. Mar daar word ik niet moe van. Ik word alleen moe van tegenwerking. Maar daar mag ik in onze gemeente momenteel zeker niet over klagen. Ik vind dat we hier als kunstenaars veel kansen en mogelijkheden krijgen.” (bala)

‘Terug uit Venetië’ is vandaag en op 27, 28 en 29 oktober te bezoeken, telkens van 10 tot 18 uur of op afspraak in Hemeldonk 9 in Gierle.

Bron: Bart Lamers – De Zondag 22 oktober 2023

Deel dit bericht: