Ga naar de inhoud

Anita Fleerackers

Mijn kunstwerk bij jou thuis.


Heb je interesse? Aarzel niet om contact op te nemen.

Bel me voor een afspraak

+32 (0)485 03 03 29

Anita Fleerackers
Anita Fleerackers

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie. Lees meer…

Anita is in 1959 geboren in Tielen, een pittoresk dorp in het Kempense platteland nabij Turnhout. Als kind uit een landbouwersgezin kwam Anita al snel in contact met stieren, koeien, paarden. Het platteland, de prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. Lees meer…

Keramische en bronzen beelden

  • Toros, keramisch of in brons. Stieren en koeien prominent aanwezig in de landelijke omgeving. Krachtige karakters in beweging.
  • Paarden. Sierlijk in draf of galop. Pure kracht van het Brabants trekpaard.
  • Olifanten. Een rustige kudde. Maar vergis je niet.
  • Hanen. Kraaien vroeg in de ochtend. Hier ben ik! Mijn territorium!
  • Giraffen. Sierlijk in de savanne.
  • Flamenco’s. Sierlijk, vrouwelijk; aantrekken maar ook afstand houden.

Prachtige kleuren van de natuur

  • Pixelisme. Prachtige kleuren, abstract of figuratief.

DigiPlex

  • Sparkling. Een weergave van een bestaand beeld , spelenderwijze de krachtige vormen door elkaar gooien en toch hun kracht bewaren.

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven. Krachtige karakters in beweging.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Haar schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme! Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

Sparkling

Een weergave van een bestaand beeld , spelenderwijze de krachtige vormen door elkaar gooien en toch hun kracht bewaren.
Bull versus Bull, Horse versus Horse, Dans versus Dans. 
Het is een heerlijke herademing, een frisse reactie op bestaande actie. Elk beeld is uniek en de Sparkling’s zijn in beperkte uitgave.Bezoek mijn atelier

Music: Stazomayor
Made by: www.bitotic.be