Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Individuele Tentoonstellingen » Terug uit Venetië

Terug uit Venetië

Terug uit Venetië

Reflectie op deelname van Anita Fleerackers aan een internationale ontmoetingsplaats en uitwisselingsproject in Venetië.

In hemeldonk 9, Gierle, België

Anita Fleerackers in Venice ! © Anita Fleerackers in BORDERS ART FAIR 2023 - VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië,tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur. Een internationale ontmoetingsplaats en uitwisselingsproject.
Anita Fleerackers in Venice ! © Anita Fleerackers

Tentoonstelling

Officiële opening op vrijdag 27 oktober 2023 om 19:00 u door mevr. Marleen Peeters, burgemeester van de gemeente Lille.

Tentoonstelling open op:
20, 21 en 22 oktober
27, 28 en 29 oktober 2023

Artstudio Anita Fleerackers
Hemeldonk 9
B-2275 Gierle

België

Openingsuren:
Van 10:00 tot 18:00 u

Internationale ontmoetingsplaats

Venetië biedt een unieke internationale ontmoetingsplaats met een internationaal publiek van professionals zoals curatoren, galeristen, verzamelaars en uitgevers die de beste hedendaagse kunsttalenten willen verwerven, publiceren en aanmoedigen.

Uitwisselingsproject

Dit uitwisselingsproject is een fantastische en leerrijke ervaring.

LIQUID ROOMS analyseert de verborgen delen van onze identiteit door middel van een meeslepende ervaring in het fascinerende universum van de complexe labyrinten van ons bewustzijn. Het menselijk lichaam is een veranderlijk systeem dat ons verbindt met andere lichamen en ruimtes om de omringende realiteit waar te nemen: een sterk communicatiesysteem met een eigen taal en oneindige uitdrukkingsmogelijkheden.

FUTURE LANDSCAPES zijn abstract, oneindig en conceptueel en worden geassocieerd met een gevoel van vrijheid en oneindige uitbreiding. Ruimtes worden voornamelijk ervaren met de geest en herdefiniëren hun grenzen, waarbij oppervlakken worden getransformeerd in een open stroom van pure ideeën.

Deelnames

HYBRID IDENTITIES

SECRET SPACES

FUTURE LANDSCAPES

VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie. Lees meer…

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Haar schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme! Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

The Horses in Venice ! © Anita Fleerackers in BORDERS ART FAIR 2023 - VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië,tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur. Een internationale ontmoetingsplaats en uitwisselingsproject.
The Horses in Venice ! © Anita Fleerackers
The Toro in Venice ! © Anita Fleerackers in BORDERS ART FAIR 2023 - VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië,tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur. Een internationale ontmoetingsplaats en uitwisselingsproject.
The Toro in Venice ! © Anita Fleerackers
The Red Toro in Venice ! © Anita Fleerackers in BORDERS ART FAIR 2023 - VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië,tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur. Een internationale ontmoetingsplaats en uitwisselingsproject.
The Red Toro in Venice ! © Anita Fleerackers

Médaille d’Or

Anita Fleerackers - Artiste Numérique - Medaille d'Or Europe 2021 Création Artistique - Lauréate du Palmarès
Anita Fleerackers – Lauréate du Palmarès

Met mijn werken “ SPARKLING” werd ik genomineerd met “Médaille d’Or” Europe 2021  Création Artistique Anita Fleerackers Lauréate du Palmarès. Editions Des Musees et de la Culture EDMC-Europe.

Le 17 Février 2021 a eu lieu le II ème concours numérique artistique en distanciel, avec Jury en délibérations connectées. Ce concours numérique EUROPE 2021 CRÉATION ARTISTIQUE, réalisé par les Editions des musées et de la culture EDMC-Europe, avec le support technique du site www.artisticmuseography.com, a pour objectif la mise en valeur et le développement de la création européenne dans les Arts. Lees meer…

Cancun MEXICO

Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico
Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Twee van mijn digitale werken ‘The Horse Illusion’ en ‘The Red Bull’ zijn officieel opgenomen in de private collectie van Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Deel dit bericht: