Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Tentoonstellingen in groep » BORDERS ART FAIR 2023 – FUTURE LANDSCAPES

BORDERS ART FAIR 2023 – FUTURE LANDSCAPES

BORDERS ART FAIR 2023

FUTURE LANDSCAPES

Anita Fleerackers

in het Palazzo Albrizzi-Capello, Venetië

Crazy Bull Red Blue ! © Anita Fleerackers in BORDERS ART FAIR 2023 - FUTURE LANDSCAPES - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië,tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur.
Crazy Bull Red Blue ! © Anita Fleerackers

FUTURE LANDSCAPES, derde afspraak van BORDERS ART FAIR 2023

die van 21 juli tot 8 augustus 2023

zal plaatsvinden in het

Palazzo Albrizzi-Capello
Cannaregio 4118
I-30121 Venetië
Italië

Openingsuren:
maandag – vrijdag: 10:00 – 18:00 u

ITSLIQUID Group, in samenwerking met ACIT Venice – Italian-German Cultural Association, kondigt met genoegen HYBRID IDENTITIES aan,

De derde afspraak van BORDERS ART FAIR 2023, die van 21 juli tot 8 augustus 2023 in Venetië zal plaatsvinden in het Palazzo Albrizzi-Capello, en in andere prestigieuze locaties en historische gebouwen, tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur.

Het festival richt zich op het concept “grenzen”, tussen de ziel en het lichaam, de mens en de stedelijke ruimte, de stad en de grond. Het festival analyseert het idee van menselijke en stedelijke grenzen, hoe mensen ze beleven en hoe ze worden gewijzigd in de hedendaagse maatschappij. Ieder mens leeft in een wereld waarin de grenzen en de grenzen zijn houding en gedrag bepalen, de vrijheid beperken en een gevoel van vervreemding creëren. De mens reageert door de grenzen te doorbreken en een nieuwe manier van leven te vinden. Wij stellen ons een wereld voor van “vloeibare steden”, waar verschillen nieuwe mogelijkheden creëren in plaats van sociale barrières te vormen.

De mensheid leeft op afstand samen om dichterbij te blijven: de nieuwe onzichtbare grenzen creëren nieuwe manieren om het dagelijks leven te leiden, nieuwe menselijke verbindingen en heroverwegen gemeenschappelijke ruimten en hele steden. BORDERS ART FAIR bestaat uit 3 hoofdevenementen: HYBRID IDENTITIES, SECRET SPACES en FUTURE LANDSCAPES.

Vorige editie

HYBRID IDENTITIES

SECRET SPACES

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie. Lees meer…

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Haar schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme! Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

The Yellow Blues Bull ! © Anita Fleerackers in BORDERS ART FAIR 2023 - FUTURE LANDSCAPES - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië,tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur.
The Yellow Blues Bull ! © Anita Fleerackers

Palazzo Albrizzi-Capello

Palazzo Albrizzi-Capello is een van de bekendste paleizen van de Renaissance in Venetië. Het is een historisch gebouw dat dateert uit de 16e eeuw en eigendom is geweest van verschillende adellijke Venetiaanse families, zoals blijkt uit de fresco’s op de plafonds, het artistieke stucwerk en het fraaie meubilair dat de vertrekken verrijkt. Het paleis verwelkomt de bezoekers met zijn prachtige privétuin op de begane grond, en verzamelt de gasten vervolgens in de grote salons op de eerste verdieping, waar heden en verleden met elkaar in dialoog gaan. De gerestaureerde fresco’s van oude meesters en de meesterwerken van hedendaagse kunst die regelmatig worden getoond in de tentoonstellingen die hier worden georganiseerd, maken van het Palazzo Albrizzi-Capello de perfecte locatie voor het evenwicht tussen oud en nieuw, tussen oude omgeving en hedendaagse kunst, architectuur en design.

Vandaag wordt het gebouw beheerd door ACIT Venetië – de Italiaans-Duitse Culturele Vereniging – die wordt beschouwd als een van de belangrijkste interculturele verenigingen in Europa. Dankzij de niet aflatende culturele activiteit van het ACIT werkt het Palazzo Albrizzi-Capello tegenwoordig veelvuldig samen met het Goethe-Instituut en met andere lokale en internationale instellingen, waardoor het zijn oude reputatie behoudt.

Médaille d’Or

Anita Fleerackers - Artiste Numérique - Medaille d'Or Europe 2021 Création Artistique - Lauréate du Palmarès
Anita Fleerackers – Lauréate du Palmarès

Met mijn werken “ SPARKLING” werd ik genomineerd met “Médaille d’Or” Europe 2021  Création Artistique Anita Fleerackers Lauréate du Palmarès. Editions Des Musees et de la Culture EDMC-Europe.

Le 17 Février 2021 a eu lieu le II ème concours numérique artistique en distanciel, avec Jury en délibérations connectées. Ce concours numérique EUROPE 2021 CRÉATION ARTISTIQUE, réalisé par les Editions des musées et de la culture EDMC-Europe, avec le support technique du site www.artisticmuseography.com, a pour objectif la mise en valeur et le développement de la création européenne dans les Arts. Lees meer…

Cancun MEXICO

Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico
Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Twee van mijn digitale werken ‘The Horse Illusion’ en ‘The Red Bull’ zijn officieel opgenomen in de private collectie van Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Deel dit bericht: