Meteen naar de inhoud
Home » Berichten » Publicaties » De Zomer van Wechel 2023

De Zomer van Wechel 2023

De Zomer van Wechel ’23

De Zomer van Wechel 2023

De Zomer van Wechel

De officiële opening die op 11 augustus 2023 om 19:00 u zal plaats vinden in de

kerk Sint Amelberga in Wechelderzande

Welkom Bart Dewindt
Muziek Koffie & Cava
Jazz, Bossa, Franse Nostalgie
Inleiding Rosette Dillen
Editie 2023 Anita Fleerackers
Curator
Opening Marleen Peeters
Burgemeester Lille

De Zomer van Wechel ’23 in het Hof d’Intere

12, 13, 15, 19, 20, 26, 27 augustus 2023
van 13:00 tot 18:00 u

Matinees op
13, 15, 19, 20, 27 augustus 2023
om 15:00 u

Hof d’Intere
Pastorijstraat 2
B-2275 Wechelderzande
België

De tweede helft van augustus is het weer volop kunstzomer aan het Hof d’Intere te Wechelderzande. Kunstwerken van veertien kunstenaars, prachtig passend in de omgeving zowel binnen in het kasteel, als in het park.
Genieten van de zomer in Wechelderzande en tegelijkertijd je culturele rugzak verder vullen, meer moet dat niet zijn …

Met professionele en semi-professionele kunstenaars uit diverse disciplines, zoals beeldhouwwerk, keramiek, glaskunst, schilderkunst, fotografie, grafiek, installaties, mixt media, video, …

De Zomer van Wechel werd voor het eerst ingericht in 2002, en wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Lille.

Meer info: De Zomer van Wechel

Hof d’Intere

Filips de Goede gaf Wechelderzande op 13 maart 1440, samen met Gierle en Lille, in leen aan Ambrosius de Dynter.

Het gebouw Hof d’Intere werd in 1649 opgericht door de heer van Wechelderzande, jonker Jan de Proost ‘heer van Dynter’.

Bron: Toerisme Lille

Map Hof d'Intere Wechelderzande

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie. Lees meer…

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Haar schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme! Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

Médaille d’Or

Anita Fleerackers - Artiste Numérique - Medaille d'Or Europe 2021 Création Artistique - Lauréate du Palmarès
Anita Fleerackers – Lauréate du Palmarès

Met mijn werken “ SPARKLING” werd ik genomineerd met “Médaille d’Or” Europe 2021  Création Artistique Anita Fleerackers Lauréate du Palmarès. Editions Des Musees et de la Culture EDMC-Europe.

Le 17 Février 2021 a eu lieu le II ème concours numérique artistique en distanciel, avec Jury en délibérations connectées. Ce concours numérique EUROPE 2021 CRÉATION ARTISTIQUE, réalisé par les Editions des musées et de la culture EDMC-Europe, avec le support technique du site www.artisticmuseography.com, a pour objectif la mise en valeur et le développement de la création européenne dans les Arts. Lees meer…

Borders Art Fair 2023 – tijdens 18e Biënnale van Venetië voor architectuur

Crazy Bull Red Blue !
Crazy Bull Red Blue ! © Anita Fleerackers

ITSLIQUID Group, in samenwerking met ACIT Venice – Italian-German Cultural Association

HYBRID IDENTITIES – SECRET SPACES – FUTURE LANDSCAPES

tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur.

Het festival richt zich op het concept “grenzen”, tussen de ziel en het lichaam, de mens en de stedelijke ruimte, de stad en de grond. Het festival analyseert het idee van menselijke en stedelijke grenzen, hoe mensen ze beleven en hoe ze worden gewijzigd in de hedendaagse maatschappij. Ieder mens leeft in een wereld waarin de grenzen en de grenzen zijn houding en gedrag bepalen, de vrijheid beperken en een gevoel van vervreemding creëren. De mens reageert door de grenzen te doorbreken en een nieuwe manier van leven te vinden. Wij stellen ons een wereld voor van “vloeibare steden”, waar verschillen nieuwe mogelijkheden creëren in plaats van sociale barrières te vormen.

De mensheid leeft op afstand samen om dichterbij te blijven: de nieuwe onzichtbare grenzen creëren nieuwe manieren om het dagelijks leven te leiden, nieuwe menselijke verbindingen en heroverwegen gemeenschappelijke ruimten en hele steden. BORDERS ART FAIR bestaat uit 3 hoofdevenementen: HYBRID IDENTITIES, SECRET SPACES en FUTURE LANDSCAPES.

Cancun MEXICO

Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico
Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Twee van mijn digitale werken ‘The Horse Illusion’ en ‘The Red Bull’ zijn officieel opgenomen in de private collectie van Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Deel dit bericht: