Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Tentoonstellingen in groep » VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS 2023

VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS 2023

VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS 2023

Anita Fleerackers

in het Palazzo Albrizzi-Capello, Venetië

The Horse Illusion ! © Anita Fleerackers in Venice International  ART FAIR 2023 - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië.
The Horse Illusion ! © Anita Fleerackers

VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS 2023

Van 21 september tot 6 oktober 2023

Palazzo Albrizzi-Capello
Cannaregio 4118
I-30121 Venetië
Italië

Openingsuren:
maandag – vrijdag: 9:30 – 17:30 u

ITSLIQUID Group, in samenwerking met ACIT Venice – Italian-German Cultural Association, kondigt met genoegen de 17e editie van de VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS 2023 aan,

VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS biedt kunstenaars de unieke gelegenheid om hun werken te presenteren aan een internationaal publiek van professionals zoals curatoren, galeristen, verzamelaars en uitgevers die de beste hedendaagse kunsttalenten willen verwerven, publiceren en aanmoedigen.

VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS 2023 analyseert de relatie tussen lichaam en ruimte, en de hybridisatie tussen identiteiten en culturele/fysieke/sociale/stedelijke contexten in de hedendaagse tijd, door middel van twee hoofdsecties: LIQUID ROOMS en FUTURE LANDSCAPES.

LIQUID ROOMS analyseert de verborgen delen van onze identiteit door middel van een meeslepende ervaring in het fascinerende universum van de complexe labyrinten van ons bewustzijn. Het menselijk lichaam is een veranderlijk systeem dat ons verbindt met andere lichamen en ruimtes om de omringende realiteit waar te nemen: een sterk communicatiesysteem met een eigen taal en oneindige uitdrukkingsmogelijkheden.

FUTURE LANDSCAPES zijn abstract, oneindig en conceptueel en worden geassocieerd met een gevoel van vrijheid en oneindige uitbreiding. Ruimtes worden voornamelijk ervaren met de geest en herdefiniëren hun grenzen en grenzen, waarbij oppervlakken worden getransformeerd in een open stroom van pure ideeën. Deze sectie richt zich op het concept van grenzen en structuren tussen lichaam, geest en ziel, de menselijke identiteit en de stad, de ruimte en de grond.

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie. Lees meer…

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Sparkling

Sparkling. is een weergave van een bestaand beeld , spelenderwijze de krachtige vormen door elkaar gooien en toch hun kracht bewaren.

Het is een heerlijke herademing, een frisse reactie op bestaande actie. Elk beeld is uniek en de Sparkling’s zijn in beperkte uitgave.

Crazy Bull 4 Red ! © Anita Fleerackers in Venice International  ART FAIR 2023 - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië.
Crazy Bull 4 Red ! – © Anita Fleerackers

Palazzo Albrizzi-Capello

Palazzo Albrizzi-Capello is een van de bekendste paleizen van de Renaissance in Venetië. Het is een historisch gebouw dat dateert uit de 16e eeuw en eigendom is geweest van verschillende adellijke Venetiaanse families, zoals blijkt uit de fresco’s op de plafonds, het artistieke stucwerk en het fraaie meubilair dat de vertrekken verrijkt. Het paleis verwelkomt de bezoekers met zijn prachtige privétuin op de begane grond, en verzamelt de gasten vervolgens in de grote salons op de eerste verdieping, waar heden en verleden met elkaar in dialoog gaan. De gerestaureerde fresco’s van oude meesters en de meesterwerken van hedendaagse kunst die regelmatig worden getoond in de tentoonstellingen die hier worden georganiseerd, maken van het Palazzo Albrizzi-Capello de perfecte locatie voor het evenwicht tussen oud en nieuw, tussen oude omgeving en hedendaagse kunst, architectuur en design.

Vandaag wordt het gebouw beheerd door ACIT Venetië – de Italiaans-Duitse Culturele Vereniging – die wordt beschouwd als een van de belangrijkste interculturele verenigingen in Europa. Dankzij de niet aflatende culturele activiteit van het ACIT werkt het Palazzo Albrizzi-Capello tegenwoordig veelvuldig samen met het Goethe-Instituut en met andere lokale en internationale instellingen, waardoor het zijn oude reputatie behoudt.

Médaille d’Or

Anita Fleerackers - Artiste Numérique - Medaille d'Or Europe 2021 Création Artistique - Lauréate du Palmarès
Anita Fleerackers – Lauréate du Palmarès

Met mijn werken “ SPARKLING” werd ik genomineerd met “Médaille d’Or” Europe 2021  Création Artistique Anita Fleerackers Lauréate du Palmarès. Editions Des Musees et de la Culture EDMC-Europe.

Le 17 Février 2021 a eu lieu le II ème concours numérique artistique en distanciel, avec Jury en délibérations connectées. Ce concours numérique EUROPE 2021 CRÉATION ARTISTIQUE, réalisé par les Editions des musées et de la culture EDMC-Europe, avec le support technique du site www.artisticmuseography.com, a pour objectif la mise en valeur et le développement de la création européenne dans les Arts. Lees meer…

Cancun MEXICO

Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico
Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Twee van mijn digitale werken ‘The Horse Illusion’ en ‘The Red Bull’ zijn officieel opgenomen in de private collectie van Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Deel dit bericht: