Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Publicaties » Kunstenares Anita Fleerackers toont impressie van tentoonstelling in Venetie

Kunstenares Anita Fleerackers toont impressie van tentoonstelling in Venetie

Kunstenares Anita Fleerackers toont impressie van haar tentoonstelling in Venetië

Kunstenares Anita Fleerackers uit Gierle mocht onlangs een aantal werken exposeren in Venetië. — Foto © RR
Kunstenares Anita Fleerackers uit Gierle mocht onlangs een aantal werken exposeren in Venetië. — Foto © RR

Gierle – Kunstenares Anita Fleerackers uit Gierle (Lille) mocht onlangs deelnemen aan een belangrijke kunstbeurs in het Italiaanse Venetië. In haar thuisbasis op Hemeldonk geeft ze dit weekend een impressie van een aantal kunstwerken tijdens Terug uit Venetië.

Bart Van den Langenbergh – GVA 27/10/2023Nieuwsblad 27/10/2023

De werken van beeldhouwer en schilder Anita Fleerackers (63) uit Gierle krijgen ook in het buitenland steeds meer weerklank. De kunstenares startte een paar jaar geleden ook met digitale kunst door digitale foto’s van bestaande beelden te bewerken om ze daarna vast te leggen op plexiglas.

“Zopas was ik uitgenodigd om mijn werken Crazy Bull Red Blue en Indian Summer Bull tentoon te stellen tijdens een beurs op de Architectuurbiënnale in het Duitse Goethe- Instituut in Venetië”, legt Anita Fleerackers uit. “Mijn deelname aan al deze aaneensluitende tentoonstellingen werd afgesloten met een Internationale Art Fair waar ik zelf aanwezig was met nog zes extra werken tijdens de zeventien dagen durende tentoonstelling.”

Voor de Kempense creatieveling was haar deelname aan de tentoonstelling een indrukwekkende ervaring. “Ik kon allerlei gedachten en ervaringen met kunstenaars van over de hele wereld uitwisselen. En ik ontmoette veel jonge mensen met een nieuwe visie over de ontwikkelingen die in de kunstwereld momenteel gebeuren”, legt de kunstenares uit. “De digitale ontwikkelingen in de kunst zijn ongelooflijk. Een leek ziet het verschil niet of iets manueel of machinaal is geproduceerd. We kunnen deze nieuwe ontwikkelingen niet negeren. Op de terugweg naar huis besloot ik hiermee iets te doen en mijn ervaringen te delen.” 

De tentoonstelling Terug uit Venetië is nog gratis toegankelijk op vrijdag 27 oktober, zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober, telkens van 10u tot 18u, op Hemeldonk 9 in Gierle. (bvdl)

Bron: Bart Van den Langenbergh – GVA 27/10/2023Nieuwsblad 27/10/2023

Deel dit bericht: