Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Tentoonstellingen in groep » RED DOT MIAMI

RED DOT MIAMI

RED DOT MIAMI

Anita Fleerackers in Stand MECENAVIE

RED-DOT-MIAMI - Anita Fleerackers in stand MECENAVIE

RED DOT MIAMI

Anita Fleerackers in Stand MECENAVIE

Van 6 tot 10 december 2023

Openingsuren:
woensdag 6 december: 18:00 – 21:00 u
donderdag 7 december: 12:00 – 20:00 u
vrijdag 8 december: 12:00 – 20:00 u
zaterdag 9 december: 12:00 – 20:00 u
zondag 10 december: 12:00 – 18:00 u

RED DOT MIAMI
Mana Wynwood
2217 NW 5th Avenue @,
NW 22nd St, Miami, FL 33127
USA

Red Dot Miami biedt een indrukwekkende reeks speciaal samengestelde programma’s die exposanten, professionals uit de kunstindustrie en geselecteerde non-profitorganisaties en instellingen in de schijnwerpers zetten.

Red Dot vindt plaats in het iconische Mana Wynwood in het hart van het bloeiende Wynwood Arts District en loopt samen met zusterbeurs Spectrum Miami. Red Dot biedt de unieke kans om in contact te komen met blue-chip galeries en opkomende kunstenaars – allemaal onder één dak.

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie. Lees meer…

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Haar schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme! Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

Mijn werk

Venetië

Anita Fleerackers in Venice ! © Anita Fleerackers in BORDERS ART FAIR 2023 - VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS - Palazzo Albrizzi-Capello Venetië,tijdens dezelfde periode van de 18e Biënnale van Venetië voor architectuur. Een internationale ontmoetingsplaats en uitwisselingsproject.
Anita Fleerackers in Venice ! © Anita Fleerackers

Mijn werken “Sparkling” werden geselecteerd en tentoongesteld in Venetië, BORDERS ART FAIR voor de exposities HYBRID IDENTITIES – SECRET SPACES – FUTURE LANDSCAPES – VENICE INTERNATIONALE KUNSTBEURS.

Het festival richt zich op het concept “grenzen”, tussen de ziel en het lichaam, de mens en de stedelijke ruimte, de stad en de grond. Het festival analyseert het idee van menselijke en stedelijke grenzen, hoe mensen ze beleven en hoe ze worden gewijzigd in de hedendaagse maatschappij. Ieder mens leeft in een wereld waarin de grenzen en de grenzen zijn houding en gedrag bepalen, de vrijheid beperken en een gevoel van vervreemding creëren. De mens reageert door de grenzen te doorbreken en een nieuwe manier van leven te vinden. Wij stellen ons een wereld voor van “vloeibare steden”, waar verschillen nieuwe mogelijkheden creëren in plaats van sociale barrières te vormen.

Médaille d’Or

Anita Fleerackers - Artiste Numérique - Medaille d'Or Europe 2021 Création Artistique - Lauréate du Palmarès
Anita Fleerackers – Lauréate du Palmarès

Met mijn werken “ SPARKLING” werd ik genomineerd met “Médaille d’Or” Europe 2021  Création Artistique Anita Fleerackers Lauréate du Palmarès. Editions Des Musees et de la Culture EDMC-Europe.

Le 17 Février 2021 a eu lieu le II ème concours numérique artistique en distanciel, avec Jury en délibérations connectées. Ce concours numérique EUROPE 2021 CRÉATION ARTISTIQUE, réalisé par les Editions des musées et de la culture EDMC-Europe, avec le support technique du site www.artisticmuseography.com, a pour objectif la mise en valeur et le développement de la création européenne dans les Arts. Lees meer…

Cancun MEXICO

Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico
Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Twee van mijn digitale werken ‘The Horse Illusion’ en ‘The Red Bull’ zijn officieel opgenomen in de private collectie van Museo Maya de Cancun, INAH, Mexico

Deel dit bericht: