Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Publicaties » Water for Life binnen 3 weken

Water for Life binnen 3 weken

“WATER FOR LIFE”

Cancun, Mexico – “WATER FOR LIFE” cultureel en artistiek programma laat over de hele wereld een reeks kunstwerken zien, geïnspireerd op het thema water.

15 landen nemen deel aan de “Water For Life” International Art Exhibition 4th Edition, in het Maya Museum in Cancun, Mexico van 24 maart tot 3 april 2022

Water for Life deelnemende landen

Anita Fleerackers (62) uit Gierle (Lille), Vlaanderen, België werd uitgenodigd om deel te nemen aan deze prestigieuze tentoonstelling in het ‘Museo Maya de Cancun, Quintana Roo, Mexico’, van 24 maart tot 3 april 2022.

Water for Life - genodigde Anita Fleerackers

Mangrove

Mangroven zijn boom- of struiksoorten die vaak een opvallend boven de grond of het water uitstekend wortelstelsel bezitten en die voorkomen in tropische kustgebieden en rivierdelta’s met getijdewerking. Mangroven zijn zeer belangrijk voor de biodiversiteit, kustbescherming, vastlegging van koolstof, waterzuivering en toerisme, maar worden wereldwijd sterk bedreigd.

Mangrove - boom- of struiksoorten met een opvallend boven het water uitstekend wortelstelsel

cenote

Een cenote of cenode is de naam voor een water bevattende grot of poel in Yucatán. Er zijn in Yucatán ruim 3000 cenotes waarvan er zo’n 1400 bestudeerd en geregistreerd zijn.

Het woord komt van het Maya-woord tso’ono’ot, oude spelling dzonot, dat afgrond betekent.

Cenote - een drinkbaar water bevattende grot of poel in Yucatán Mexico

Cenotes komen voor in regio’s waar er geen bovengrondse rivieren zijn. Het water sijpelt door de poreuze grond en vloeit via ondergrondse rivieren naar de zee. Men noemt dit in de geologie een karstverschijnsel. Op sommige plaatsen is het gesteente verweekt en ingezakt (een zinkgat), waarbij ondergrondse, met water gevulde holtes ontstaan, de cenotes.

Een cenote is voor de Maya’s een heilige plaats omdat hij de ingang naar de onderwereld is.

Water for Life - International Art Exhibition

4e editie

“Water for Life” Internationale Kunsttentoonstelling, 4e editie, in het prestigieuze Museum Maya, in Cancun, MEXICO. met de steun van Dr. Vittorio Gasparrini, President Center for UNESCO van Florence Italië, de burgemeester van Cancun, mevrouw Mara Lezama, Presidenta Municipal de Benito Juárez, Quintana Roo en beschermheer van de tentoonstelling, Carlos Alberto Esperón Vilchis, Anthropoloog en directeur van het Maya Museum, Cancun, MEXICO, het Nationaal Instituut van Antropologie en geschiedenis (INAH) en de Universidad de Caribe.

In deze 4e Editie zijn er 2 belangrijke natuurlijke bronnen die bescherming nodig hebben; de MANGROVES die de kusterosie beschermen tegen het stijgen van water, en de CENOTES, belangrijke bron van zoet water.

Water for Life, International Art Exhibitions
VOLG OP FACEBOOK
https://www.facebook.com/WaterforLifeGaber
4th Edition, Maya Museum, Cancun MEXICO
(24 March – 3 April 2022)

Angelina Herrera, International Cultural Promoter & Event Coördinator.

Deel dit bericht: