Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Individuele Tentoonstellingen » Art in de Schuur!

Art in de Schuur!

Art in de Schuur! Een tentoonstelling van Anita Fleerackers

Mijn nieuwste beelden en schilderijen in Mijn dorpje in de Kempen.

Blikvanger in jouw interieur.

Wanneer:

Van 11 t.e.m. 14 september 2020

Officiële opening vrijdag 11 september om 19:00 u door Tom Kersemans Schepen van Openbare werken / nutsvoorzieningen, Dienstverlening (digitalisering / ICT / communicatie), Cultuur, Bibliotheek 

Openingsuren:

telkens van 14:00 tot 21:00 u

Waar:

Cultuurcentrum De Schuur

Singel, B-2275 Gierle

Mondmasker verplicht!

Zijn door corona ook jouw vakantieplannen gewijzigd?

Overweeg dan zeker de aankoop van een kunstwerk waar je generaties lang van kan genieten.

Dans ! Sterke karakters
Dans !

Blikvanger in jouw interieur.

Mijn beelden zijn tot stand gekomen door het observeren van mijn omgeving, Een bron van inspiratie. Mensen of dieren, karakters, bewegingen, de kleurenpracht van de natuur. Mijn beelden zijn zeer minimalistisch, geen enkele lijn te veel en toch een maximum aan vorm en beweging. Gestileerd, herleid tot het noodzakelijke, maar toch met een onderhuidse kracht. De beelden geven je het gevoel dat er iets gaat gebeuren. De paarden kunnen zich elk moment gaan omkeren en van je weglopen trots en sierlijk. Stieren die dreigen je aan te vallen, hun krachten gebundeld in hun rug, kop omlaag, hun gewicht gemobiliseerd tot actie. Telkens het punt trachten te bereiken tot actie. Mijn beelden zijn met de hand gevormd in klei, geglazuurd en gesigneerd. Ze zijn telkens uniek, dus 1/1, de bronzen zijn 8 genummerde exemplaren.

Kleurenpracht van de natuur

Mijn schilderijen zijn het tegenovergestelde. Bij het schilderen laat ik me leiden door kleur, de kleuren die ik zie in de seizoenen van de natuur. De winter koud en kil, wit, blauw, grijs. De lente frisgroen en zacht. De zomer brengt de zon en felle kleuren. De herfst bruin, zacht goudgeel en rood getemperd. In mijn schilderijen is vorm zoeken hopeloos omdat ik me enkel laat leiden door kleur. Kleur werkt rustgevend, weg agressie, droom en laat alles los. Dompelen je onder in een kleurenpracht van pixels, laat jezelf tot rust komen. De schilderijen zijn volledig opgebouwd in vierkantjes van ongeveer 1 cm, met duizenden zijn ze met olieverf laag na laag aangebracht op oerdegelijk Vlaams linnen. Zoals pixels in een foto wanneer je die vergroot, zo zijn de pixels manueel in mijn schilderijen aangebracht. Pixelisme is mijn zelf ontwikkelde stijl.

Uitdagend

Het is telkens weer een uitdaging om zo te werken, werken in een ritme, werken in cadans, vorm loslaten. Blijven drijven op kleur! Mijn werken vind je overal, tot in Tasmanië.

Deel dit bericht: