Meteen naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Tentoonstellingen in groep » Le Manoir Beernem 2020

Le Manoir Beernem 2020

Le Manoir Beernem 2020

Kunst in Beernem

Graag nodig ik u uit! Stand Anita Fleerackers.

Wanneer:

2e weekend van oktober

Bezoek “Le Manoir” op vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 oktober 2020

Openingsuren:

telkens van 10:00 tot 18:00 u

Waar:

Le Manoir

Fortstraat 15, B-8730 Beernem, België

Info en inschrijving voor bezoek

Mondmasker verplicht!

map Le Manoir Beernem

Zijn door corona ook jouw vakantieplannen gewijzigd?

Overweeg dan zeker de aankoop van een kunstwerk waar je generaties lang van kan genieten.

Sparky Green
Sparky Green !
Le Manoir Beernem
“Le Manoir” Beernem

Le Manoir: Beernem op zijn mooist

We zijn blij u in het tweede weekend van de maand oktober te mogen verwelkomen op het domein van Paul & Magali. Een verborgen locatie die voor het eerst haar poorten opent voor de eerste editie van “Le Manoir”, een event met zo’n 70 exposanten.  Een prachtige dreef die je leidt naar de tuin, sfeervol, gezellig en een overheersende rust!

Blikvanger in jouw interieur.

Sparkling. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe kijk op mijn werk! Speels dollen en experimenteren! Mijn vormen, mijn kleuren, mijn werken nieuwe dimensies geven. Als het beeld goed is wordt het beter! Te dol, to crazy, I love it! Sparkling is mijn zelf ontwikkelde stijl.

Mijn beelden zijn tot stand gekomen door het observeren van mijn omgeving, Een bron van inspiratie. Mensen of dieren, karakters, bewegingen, de kleurenpracht van de natuur. Mijn beelden zijn zeer minimalistisch, geen enkele lijn te veel en toch een maximum aan vorm en beweging. Gestileerd, herleid tot het noodzakelijke, maar toch met een onderhuidse kracht. De beelden geven je het gevoel dat er iets gaat gebeuren. De paarden kunnen zich elk moment gaan omkeren en van je weglopen trots en sierlijk. Stieren die dreigen je aan te vallen, hun krachten gebundeld in hun rug, kop omlaag, hun gewicht gemobiliseerd tot actie. Telkens het punt trachten te bereiken tot actie. Mijn beelden zijn met de hand gevormd in klei, geglazuurd en gesigneerd. Ze zijn telkens uniek, dus 1/1, de bronzen zijn 8 genummerde exemplaren.

Kleurenpracht van de natuur

Mijn schilderijen zijn het tegenovergestelde. Bij het schilderen laat ik me leiden door kleur, de kleuren die ik zie in de seizoenen van de natuur. De winter koud en kil, wit, blauw, grijs. De lente frisgroen en zacht. De zomer brengt de zon en felle kleuren. De herfst bruin, zacht goudgeel en rood getemperd. In mijn schilderijen is vorm zoeken hopeloos omdat ik me enkel laat leiden door kleur. Kleur werkt rustgevend, weg agressie, droom en laat alles los. Dompelen je onder in een kleurenpracht van pixels, laat jezelf tot rust komen. De schilderijen zijn volledig opgebouwd in vierkantjes van ongeveer 1 cm, met duizenden zijn ze met olieverf laag na laag aangebracht op oerdegelijk Vlaams linnen. Zoals pixels in een foto wanneer je die vergroot, zo zijn de pixels manueel in mijn schilderijen aangebracht. Pixelisme is mijn zelf ontwikkelde stijl.

Uitdagend

Het is telkens weer een uitdaging om zo te werken, werken in een ritme, werken in cadans, vorm loslaten. Blijven drijven op kleur! Mijn werken vind je overal, tot in Tasmanië.

Deel dit bericht: