Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Publicaties » Beelden en schilderijen! Beweging en kleur.

Beelden en schilderijen! Beweging en kleur.

Beelden en schilderijen! Beweging en kleur.

Anita Fleerackers aan het werk
© Anita Fleerackers

Mijn beelden zijn tot stand gekomen door het observeren van mijn omgeving, mijn omgeving is een bron van in inspiratie. Mensen of dieren, karakters, beweging en de kleurenpracht van de natuur. Mijn beelden zijn zeer minimalistisch, geen enkele lijn te veel en toch een maximum aan vorm en beweging. Gestileerd, herleid tot het noodzakelijke, maar toch met een onderhuidse kracht. De beelden geven je het gevoel dat er iets gaat gebeuren. De paarden kunnen zich elk moment gaan omkeren en van je weglopen trots en sierlijk. Stieren die dreigen je aan te vallen, hun krachten gebundeld in hun rug, hoofd omlaag, hun gewicht gemobiliseerd tot actie. Telkens het punt trachten te bereiken tot actie. Mijn beelden zijn met de hand gevormd in klei, geglazuurd en gesigneerd. Ze zijn telkens uniek dus 1/1, de bronzen beelden zijn 8 genummerde exemplaren.

Mijn schilderijen zijn het tegenovergestelde van mijn beelden. Bij het schilderen laat ik me leiden door kleur, de kleuren die ik zie in de seizoenen van de natuur. De winter koud en kil wit, blauw, grijs, de lente frisgroen en zacht. De zomer brengt de zon en felle kleuren in mijn schilderijen. De herfst bruin, zacht goudgeel en rood getemperd. In mijn schilderijen is vorm zoeken hopeloos omdat ik me enkel laat leiden door kleur. Kleur werkt rustgevend, weg agressie, droom en laat alles los. Dompelen je onder in een kleurenpracht van pixels, laat jezelf tot rust komen. De schilderijen zijn volledig opgebouwd in vierkantjes van ongeveer 1 cm, met duizenden zijn ze met olieverf laag na laag aangebracht op oerdegelijk Vlaams linnen doeken op zeer grote formaten. Zoals pixels in een foto wanneer je een foto vergroot, zo zijn de pixels manueel in mijn schilderijen aan gebracht. Pixelisme noem ik mijn manier van werken.

Het is telkens weer een uitdaging om zo te werken, werken in een ritme, werken in cadans, vorm loslaten. Blijven drijven op kleur! Mijn schilderijen zijn volledig het tegenovergestelde van mijn beelden, ze zijn de Yin en yang in mijn leven. Mijn werken zijn over de ganse wereld verspreidt, van Noord tot Zuid, van Oost tot West.

Wil je ook een van mijn werken adopteren?

Kom me bezoeken op een van volgende beurzen of kom gewoon langs bij mij thuis in Gierle dat kan alle dagen wel enkel op afspraak.

Heb je zin om één van mijn kunstwerken een plaats te geven in jou leefwereld dan kan je hiervoor steeds terecht bij mij thuis, wel enkel op afspraak. Kwestie van niet voor gesloten deur te staan.

Imago Special, jaargang 30, december 2017 – januari, februari 2018 – www.imagomagazine.be

Deel dit bericht: