Ga naar de inhoud
Home » Mijn kunstwerk bij jou thuis. Graag stel ik je mijn nieuwste creaties voor

Mijn kunstwerk bij jou thuis. Graag stel ik je mijn nieuwste creaties voor

Mijn kunstwerk bij jou thuis.


Heb je interesse? Aarzel niet om contact op te nemen.

Bel me voor een afspraak

+32 (0)485 03 03 29

Mijn werk per thema

  • Toros, keramisch of in brons. Stieren en koeien prominent aanwezig in de landelijke omgeving.
  • Paarden. Sierlijk in draf of galop. Pure kracht van het Brabants trekpaard.
  • Olifanten. Een rustige kudde. Maar vergis je niet.
  • Hanen. Kraaien vroeg in de ochtend. Hier ben ik! Mijn territorium!
  • Giraffen. Sierlijk in de savanne.
  • Flamenco’s. Sierlijk, vrouwelijk; aantrekken maar ook afstand houden.
  • Natuur. Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen.
  • Figuratief. Mooie portretten.
  • Pixelisme. Prachtige kleuren, abstract of figuratief.
  • Sparkling. Impresssies op DigiPlex.

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Mijn schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme noem ik het. Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

Wanneer ik begin te werken haal ik me een bepaalde kleurbeleving voor de geest en kies mijn kleurenpallet olieverf. Dan begin ik op Antwerps of Brussels oerdegelijk linnen te werken, in cadans, niet gestoord afgesloten van mijn omgeving. Ik laat me volledig wegvoeren door de kleur. Kleuren mengen, licht creëren in kleur, donker versus licht, intens of zacht, ik ruik de lucht, ik ruik de ochtend, ik ruik de bloesem, ik ruik de zee in het schilderij. Ik voel zonder aan te raken. Ik zoek herinneringen, kleur vergeet je nooit!