Zum Inhalt springen
Home » Nachrichten » Publikationen » Kunstenares palmt leegstaand restaurant in

Kunstenares palmt leegstaand restaurant in

Kunstenares palmt leegstaand restaurant in

Kunstenares Anita Fleerackers (rechts) uit Gierle mag een deel van haar werken exposeren in het voorlopig leegstaande restaurant Anders van Davy Daems en Nickie Kanen op de Markt in Kasterlee. — Foto © Bart Van den Langenbergh
Kunstenares Anita Fleerackers (rechts) uit Gierle mag een deel van haar werken exposeren in het voorlopig leegstaande restaurant Anders van Davy Daems en Nickie Kanen op de Markt in Kasterlee. — Foto © Bart Van den Langenbergh

Kasterlee / Lille – De horecazaak Anders op de Markt in Kasterlee schakelde kunstenares Anita Fleerackers uit Gierle (Lille) in om kunstwerken te exposeren in de binnenruimte. Omdat voorlopig alleen nog maar de terrassen open mogen, was dit voor zowel de restauranthouder als voor de kunstenares een unieke kans.

Bart Van den Langenbergh – GVA 10/05/2021 Nieuwsblad 10/05/2021

Tentoonstelling ‚Anders & Lente‘

Met de tentoonstelling Anders & Lente kunnen kunstliefhebbers nog eens binnen op restaurant gaan, al is het enkel om de beelden, schilderijen en digiplex-werken van kunstenares Anita Fleerackers uit Gierle te komen bekijken.

Binnen een maaltijd nuttigen zit er voorlopig nog niet in. “Ons terras ging zaterdag wel open, maar binnen mogen we nog geen mensen ontvangen. Zo kwam ik op het idee om hier een tentoonstelling te organiseren”, zegt Davy Daems, zaakvoerder van restaurant Anders in het centrum van Kasterlee. “Ons restaurant ging in januari 2020 open.

Na een dikke twee maanden moesten we alweer sluiten. We waren in de zomerperiode vier maanden open, maar in oktober was het weer gedaan. We hebben wel take-away-gerechten aangeboden en doen dit nu nog altijd. Ik heb zelf Anita gevraagd om naar hier te komen. De tentoonstelling is voorlopig toegankelijk elke zaterdag en zondag, telkens van 14u tot 20u.”

Officiële opening

Zaterdagmiddag kwam burgemeester Ward Kennes (CD&V) langs om de tentoonstelling officieel te openen. “Het is te lang geleden dat we nog eens naar een cultureel evenement konden gaan, maar nu is het eindelijk zo ver”, vertelt Ward Kennes. “Ik ken Anita Fleerackers al jaren en haar wortels liggen in onze gemeente. Er staat een kunstwerk van haar in het gemeentehuis en geregeld stelt ze tentoon in de gemeente.”

Anita Fleerackers (61) glimt van trots dat ze nog eens dichtbij huis een selectie van haar werken mag tentoonstellen. “Begin april kreeg ik van Davy Daems een telefoontje met de vraag of ik het zag zitten om bij hem in de zaak tentoon te stellen. Ik heb deze kans met twee handen gegrepen”, vertelt de kunstenares. “In mijn sector zijn kunstbeurzen nog niet toegelaten en in de horeca mogen klanten alleen maar op het terras bediend worden. Daarom kan ik in het leegstaande restaurant zelf terecht.”

Bron: Bart Van den Langenbergh – GVA 10/05/2021 – Nieuwsblad 10/05/2021

Teilen Sie diesen Beitrag: