Ga naar de inhoud

De Sint is in aantocht!  Met ‘Crazy Bulls’ en ’te Dolle Paarden’!

Omring je door ‘Crazy Bulls’ en ’te Dolle Paarden’!

De Sint is in aantocht!  Met ‘Crazy Bulls’ en ’te Dolle Paarden!
Geniet hiervan levenslang in je veilige en comfortabele omgeving!

Ook zonder tentoonstelling kan je kennismaken met mijn werk.
Maak je keuze hier en ik kom Coronaproof bij je thuis leveren!
Betalen met de kaart, geen probleem!

Hou je van mijn werk?

Overweeg dan zeker de aankoop van een kunstwerk waar je generaties lang van kan genieten.

Thuis geleverd voor 6 december!

Crazy Bull !
Crazy Bull ! DigiPlex I/ IV ex. H 48 cm X B 60 cm © Anita Fleerackers
map Artstudio Anita Fleerackers

Blikvanger in jouw interieur.

Sparkling. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe kijk op mijn werk! Speels dollen en experimenteren! Mijn vormen, mijn kleuren, mijn werken nieuwe dimensies geven. Als het beeld goed is wordt het beter! Te dol, to crazy, I love it! Sparkling is mijn zelf ontwikkelde stijl.

Mijn beelden zijn tot stand gekomen door het observeren van mijn omgeving, Een bron van inspiratie. Mensen of dieren, karakters, bewegingen, de kleurenpracht van de natuur. Mijn beelden zijn zeer minimalistisch, geen enkele lijn te veel en toch een maximum aan vorm en beweging. Gestileerd, herleid tot het noodzakelijke, maar toch met een onderhuidse kracht. De beelden geven je het gevoel dat er iets gaat gebeuren. De paarden kunnen zich elk moment gaan omkeren en van je weglopen trots en sierlijk. Stieren die dreigen je aan te vallen, hun krachten gebundeld in hun rug, kop omlaag, hun gewicht gemobiliseerd tot actie. Telkens het punt trachten te bereiken tot actie. Mijn beelden zijn met de hand gevormd in klei, geglazuurd en gesigneerd. Ze zijn telkens uniek, dus 1/1, de bronzen zijn 8 genummerde exemplaren.

Kleurenpracht van de natuur

Mijn schilderijen zijn het tegenovergestelde. Bij het schilderen laat ik me leiden door kleur, de kleuren die ik zie in de seizoenen van de natuur. De winter koud en kil, wit, blauw, grijs. De lente frisgroen en zacht. De zomer brengt de zon en felle kleuren. De herfst bruin, zacht goudgeel en rood getemperd. In mijn schilderijen is vorm zoeken hopeloos omdat ik me enkel laat leiden door kleur. Kleur werkt rustgevend, weg agressie, droom en laat alles los. Dompelen je onder in een kleurenpracht van pixels, laat jezelf tot rust komen. De schilderijen zijn volledig opgebouwd in vierkantjes van ongeveer 1 cm, met duizenden zijn ze met olieverf laag na laag aangebracht op oerdegelijk Vlaams linnen. Zoals pixels in een foto wanneer je die vergroot, zo zijn de pixels manueel in mijn schilderijen aangebracht. Pixelisme is mijn zelf ontwikkelde stijl.

Uitdagend

Het is telkens weer een uitdaging om zo te werken, werken in een ritme, werken in cadans, vorm loslaten. Blijven drijven op kleur! Mijn werken vind je overal, tot in Tasmanië.

Deel dit bericht: